Voor wie nog op zoek is naar een tijdelijke job of een leuke bijverdienste als student, heeft Walibi Belgium goed nieuws! Het pretpark rekruteert voor het nieuwe seizoen (april-november 2020) 600 seizoensmedewerkers en studenten voor allerhande taken. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich online aanmelden via de website www.walibi.be (rubriek jobs). Walibi is op zoek naar diverse profielen voor een hele resem taken, waaronder: attractiemedewerkers, winkel- en horecapersoneel, schoonmakers, maar ook redders voor waterpark Aqualibi.

Volgens Audrey Florquin, HR director, is de tevredenheid van de bezoekers voor Walibi van uiterst belang. “Uiteraard spelen onze medewerkers hierbij een belangrijke rol. Daarom zijn wij op zoek naar dynamische, vriendelijke kandidaten die steeds klaar zullen staan om onze bezoekers een onvergetelijke dag te doen beleven. Ieder jaar mogen we in Walibi ook heel wat Vlaamse bezoekers verwelkomen. Daarom moedigen we Nederlandskundige kandidaten aan zeker te solliciteren. Seizoensmedewerkers krijgen een opleiding en ontvangen na afloop een erkend certificaat voor de toerismesector. Jongeren die zich aanmelden voor een studentenjob dienen minstens 15 jaar oud te zijn.

Geen klassiek cv, wel video

Een CV doorsturen in een Word-bestand? Niet bij Walibi. Aan kandidaten wordt gevraagd om via hun webcam enkele vragen te beantwoorden. Zo kunnen ze uitleggen waarom ze de geknipte persoon zijn voor de job. “Via de video’s kunnen we meteen zien hoe kandidaten zich uitdrukken, of ze vriendelijk zijn en of ze de juiste motivatie hebben om een werknemer van Walibi te zijn”, aldus Florquin. Geïnteresseerden kunnen online solliciteren via de website www.walibi.be (rubriek jobs) tot 9 februari 2020. De rekruteringssessies vinden plaats tussen 27 januari en 14 februari 2020.