Het Amerikaanse Six Flags Over Texas heeft haar plannen voor 2020 bekendgemaakt. Volgend jaar opent het pretpark de gloednieuwe achtbaan Aquaman : Power Wave, een Power Splash van de Duitse constructeur MACK Rides.

Aquaman Splashdown maakt plaats

Voor de komst van de nieuwe attractie moest Aquaman Splashdown, een shoot-the-chutes-ride met gelijkaardig thema, eerder dit jaar al plaatsmaken. Aquaman : Power Waver wordt de eerste in zijn soort op het Amerikaanse continent. Wereldwijd is er trouwens nog maar één MACK Power Splash operationeel, Pulsar in Walibi Belgium. Twee andere zijn onder constructie in het Chinese Happy Valley Shenzhen en het Zuid-Koreaanse Lotte’s Magic Forest.

Achtbaanteller komt op 15

Aquaman : Power Splash wordt de vijftiende achtbaan van Six Flags Over Texas. De achtbaan is een shuttle coaster wat betekent dat je heen en weer rijdt op een niet gesloten parcours. Drie lanceringen (2 x achteruit, 1 x vooruit) brengen de trein met een snelheid van 100 km/u naar een hoogte van 45 meter om dan onder een hoek van 90° in het water te splashen. In het zonnige Six Flags Over Texas zal die splash een welgekomen verfrissing zijn. Wel één kanttekening, deze Power Splash krijgt geen draaiplatform zoals in Walibi Belgium. Hierdoor is het niet mogelijk om met twee treinen te werken (1 op de track, 1 in het station). Aquaman : Power Splash zal dus geen capaciteitsmonster worden.

Foto’s : Six Flags Over Texas