Op een persconferentie eerder vandaag werd bekendgemaakt dat het Oktoberfest van 2020 wordt geannuleerd vanwege de coronacrisis. Het grootste bierfestival ter wereld, dat vorig jaar nog 6,3 miljoen bezoekers lokte, vindt het risico te groot onder de huidige omstandigheden.

Risico’s zijn te groot

Het populaire volksfeest zou dit jaar plaatsvinden van 19 september tot 4 oktober. Tijdens een gezamelijke persconferentie met burgemeester Dieter Reiter van München en Wiesn-baas Clemens Baumgärtner verklaarde minister-president Markus Söder van de deelstaat Beieren dat de risico’s te groot zijn. “We hebben gezien dat de après-ski bar in het Oostenrijkse Ischgl, andere bierfeesten en zelfs carnavalsevenementen belangrijke plekken waren waar het virus zich gemakkelijk kon verspreiden. Zolang er geen vaccin of medicijn is, moeten we alles met de grootste zorg benaderen. De kans dat het virus opduikt in de overvolle biertenten en zich vervolgens verspreidt onder de vele mensen is te groot”, aldus de minister-president.

Biertenten en kermis

Het Oktoberfest staat wereldwijd bekend om de indrukwekkende bierhallen op de Theresienwiese net buiten het centrum van München. Veel bezoekers lopen er rond in tradionele klederdracht. Voor pretparkfans heeft het Oktoberfest echter veel meer te bieden dan enkel maar bier, want je vindt er immers ook een grote kermis met talloze attracties. Eén van de topattracties die jaarlijks op het terrein te vinden is, is Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld met maar liefst 5 loopings.

Foto : Oktoberfest Facebook