Kijk jij net zoals wij ook reikhalzend uit naar het nieuwe pretparkseizoen? Dan wil je ongetwijfeld graag weten welke nieuwe attracties en vernieuwingen er te ontdekken zullen zijn. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de voornaamste nieuwigheden in België en Nederland op een rijtje gezet. Kom regelmatig een kijkje nemen, want we vullen deze pagina aan zodra er officieel meer bekend is.

Belgische pretparken

Bellewaerde maakt zich op voor de opening van WAKALA, een familieachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer die zowel vooruit als achteruit gaat. De attractie heeft een lengte van 660 meter en een hoogte van 21 meter. De treintjes halen een snelheid van 50 km/u. WAKALA neemt bezoekers mee op avontuur naar een oude legende van Canadese indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. De opening van de nieuwe achtbaan is voorzien in het voorjaar. Daarnaast presenteert Bellewaerde ook vier Amoertijgers. Zij kregen een plekje bij de Bengal Express.

Nederlandse pretparken

In de Efteling nam men een tijdje geleden afscheid van de Bob, maar ondertussen maakte de klassieker plaats voor Max & Moritz. Deze attractie omvat niet één, maar twee achtbanen. Het gaat telkens om een Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Max & Moritz is gebaseerd op een Duits beeldgedicht over 2 kwajongens die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattekwaad.

Ook Avonturenpark Hellendoorn presenteert iets nieuws in 2020 : Jungle Expedition – De Vervloekte Schat. Het gaat niet om een gloednieuwe attractie, maar wel om een make-over van de rondvaart Jungle Monster. In deze familieattractie zullen bezoekers op zoek gaan naar de avonturier Roger en zijn trouwe papegaai Geelsnavel. Zij raakten vermist diep in de jungle tijdens een expeditie naar een oude legende. Ze werden voor het laatst gezien toen ze per vliegtuig het dorp verlieten. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

In Landgraaf pakt het attractie- en dierenpark Mondo Verde uit met twee nieuwigheden : een kettingmolen en een waterspeelplaats. De kettingmolen van Italiaanse makelijk krijgt een plekje vlakbij de botsauto’s. De waterspeelplaats, met piratenthema, zal je kunnen terugvinden naast de log flume waterattractie. De speelplaats omvat verschillende glijbanen en watereffecten, ideaal op warme zomerdagen.

 

Foto’s : Bellewaerde, Efteling, Mondo Verde