Het Amerikaanse Hersheypark pakt in 2020 opnieuw groots uit met de opening van Candymonium, een hyper coaster van de Zwitserse achtbaanconstructeur B&M. Candymonium wordt de hoogste, de langste en de snelste achtbaan van het park.

Chocoladekleurige track

Candymonium wordt ongetwijfeld de blikvanger van Hersheypark. De 15de achtbaan van het park heeft met een hoogte van bijna 65 meter, een lengte van 1413 meter en een maximum snelheid van 122 km/u dan ook enkele statistieken om naar uit te kijken. De rit omvat onder meer zeven Camelbackheuvels en een 123° Hammerheadbocht. De track krijgt trouwens een bruine chocoladekleur, de treintjes opvallende snoepkleuren.

Chocolatetown

Candymonium wordt gebouwd in Chocolatetown, een gloednieuw themagebied van 23 hectare groot. Bezoekers zullen er naast de hyper coaster ook restaurants, bars, winkels en een volledig nieuwe entreezone kunnen ontdekken. Bovendien krijgt ook de 100 jaar oude carrousel van het park een plekje in Chocolatetown. Met de komst van Candymonium en Chocolatetown gaat een investering van maar liefst € 130 miljoen gepaard. Dat maakt het de duurste investering ooit in de geschiedenis van Hershey Entertainment and Resorts.

Bron en foto : Hershey Entertainment and Resorts