Na een succesvolle patentaanvraag in Nederland heeft attractiebouwer Lagotronics Projects uit Venlo nu ook in de Verenigde Staten een patent ontvangen voor de GameChanger, een roterende interactieve dark ride. 

Grote erkenning

Het gaat om de eerste complete attractie waarvoor het bedrijf een patent heeft gekregen. “Na het verkrijgen van een aantal patenten voor onze unieke interactieve technologie en apparaten is de GameChanger de eerste complete attractie waar Lagotronics Projects een patent voor heeft gekregen. Ons bedrijf is altijd gefocust geweest op het ontwikkelen en leveren van de beste technologie en ervaringen aan onze klanten. Het ontvangen van dit patent, vooral in de VS, is een grote erkenning voor onze mensen en de moeite die ze hebben gestoken in het ontwerp van deze attractie”, aldus CEO Mark Beumers. In andere regio’s zoals Europa en China zijn eveneens patenten aangevraagd.

Kant-en-klaar concept

De GameChanger is een kant-en-klare attractie met een ritsysteem, interactieve technologie, audio, video, verlichting, special effects en thematisatie. De attractie kan al op een oppervlakte van slechts 36 m² geïnstalleerd worden. Ondanks die beperkte ruimte heeft de GameChanger een hoge capaciteit tot wel 900 personen per uur. Bij grotere opstellingen kan dit aantal zelfs nog stijgen. De interactieve gameplay met puntensysteem verhoogt bovendien ook de herhalingsfactor van deze familieattractie. Voor een relatief klein budget haalt men een interactieve dark ride ervaring in huis.

Lagotronics Projects introduceerde de GameChanger in 2016. De eerste werd geopend in het Chinese Shimao’s Max Wonder Park, maar ook dichterbij was er al interesse. Zo opende het Duitse Bayern Park in 2018 Stadlgaudi 4D, een attractie die helemaal in het teken staat van een traditionele boerderij. 

Over Lagotronics Projects

Lagotronics Projects uit het Nederlandse Venlo creëert interactieve belevingen voor pretparken, musea, waterparken, shopping centers, … . Wereldwijd levert het innovatieve oplossingen op het gebied van interactieve systemen, game development, audio, video, verlichting, show control en virtual augmented reality.

In de pretparkwereld realiseerde het bedrijf tal van projecten. Onder meer in Plopsaland De Panne waar het de interactieve techniek van Wickie The Battle onder handen nam. Ook was het verantwoordelijk voor de upgrade van het interactieve systeem van de dark ride Tomb Blaster in Chessington World of Adventures. En in Toverland verzorgde Lagotronics Projects dan weer het interactieve systeem van het Toverhuis.

 

Bron : persbericht Lagotronics Projects