Heb je plannen voor een citytrip naar Barcelona? Wist je dan dat er daar een rechtstreekse treinverbinding ligt tussen jou en Red Force, met 180 km/u de snelste achtbaan van Europa. Een buitenkans voor liefhebbers die sightseeing in de stad even willen afwisselen met iets spannenders. Wij pendelden al meermaals tussen Barcelona en Port Aventura World, onze tips delen we met plezier.

Snelste achtbaan van Europa

Port Aventura World omvat twee themaparken (Port Aventura en Ferrari Land) en het waterpark Costa Caribe. Voor achtbaanfans is het Spaanse resort een populaire trekpleister. Dat heeft het vooral te danken aan enkele sensationele topachtbanen. Naast de snelste achtbaan van Europa vind is het resort ook de thuishaven van de B&M Hyper Coaster ‘Shambhala’, de Intamin Rocket Coaster ‘Furius Baco’ en de B&M Sit-down Coaster ‘Dragon Khan’. In beide parken samen kan je in totaal 9 achtbanen uittesten. Port Aventura en Ferrari Land hebben uiteraard veel meer te bieden dan enkel het brute achtbaangeweld. Beide parken bieden tal van leuke attracties en shows. Kortom, voor wie graag in pretparken vertoeft, is deze plek een absolute must-visit.

Betaalbaar openbaar vervoer

Barcelona heeft een uitgebreid netwerk van bussen, treinen, metro’s, trams én zelfs kabelbanen. Bovendien is het openbaar vervoer goed onderhouden en betaalbaar. Inwoners en toeristen maken er dan ook dankbaar gebruik van wanneer ze zich moeten verplaatsen in de stad. Naast het lokale netwerk heeft Barcelona ook heel wat goede verbindingen met andere regio’s. Zo ook de streek van Tarragona waar het pretparkresort Port Aventura World ligt.

Rechtstreeks verbinding

In Barcelona Sants, één van de belangrijkste knooppunten van de stad, stapten wij op de trein richting Port Aventura. Gemiddeld vertrekt er elk uur een trein. De reistijden kan je eenvoudig raadplegen via de website van vervoersmaatschappij Renfe. Deze website kan je trouwens gewoon in het Engels raadplegen. Kies je start- en eindbestemming, het gewenste tijdstip en druk op ‘buy’. Vervolgens krijg je een overzicht van treinen. Door te klikken op het plusteken krijg je meer details te zien en kan je eventueel de volledige route raadplegen. Dit is altijd handig als je wilt weten wat de voorlaatste halte van je reis is. Je kan tickets online kopen, maar je kan evengoed terecht in het station.

Station Port Aventura

Een ticketje enkel van Barcelona Sants naar Port Aventura kost € 8,80. Voor dat geld krijg je een rit in een comfortabel treinstel inclusief airco en uitzicht op de Middellandse Zee. De route loopt immers vlak naast de kust. Zo wordt een doodgewone treinrit naar een pretpark toch ook een beetje sightseeing. In tegenstelling tot het treintje in het pretpark stelt het treinstation van Port Aventura niet veel voor. Je kan er zelfs geen tickets kopen. Heb je nog geen ticket voor je terugreis naar Barcelona? Geen probleem, je koopt je ticketje dan gewoon op de trein wanneer de conducteur passeert.

Voor wie in Port Aventura verblijft en graag eens een uitstapje maakt naar Barcelona kan op dezelfde manier zijn trip plannen. Barcelona heeft trouwens een eigen pretpark, Tibidabo. In vergelijking met Port Aventura World is het aanbod hier eerder beperkt, maar echte diehards zullen het park ongetwijfeld op hun lijstje zetten. En fijn om weten, het uitzicht is er fenomenaal!