Het Britse Merlin Entertainments heeft plannen voor de bouw van een gloednieuw LEGOLAND® in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Het heeft hiervoor een akkoord gesloten met drie partijen : de lokale overheid van Shanghai Jinshan, de investeringsmaatschappij achter de LEGO® Group Kirkbi en het Chinese media- en entertainmentbedrijf CMC Inc.

Joint venture

Volgens het akkoord zullen de drie firma’s een joint venture vormen en samen bijdragen aan de bouw en ontwikkeling van het toekomstige resort. De totale investering wordt geschat op zo’n € 580 miljoen. LEGOLAND® Shanghai moet één van de grootste LEGOLAND® resorts ter wereld worden. Naast een attractiepark zal er ook een gethematiseerd hotel met 250 kamers verrijzen. Een concrete planning is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het toekomstige resort niet zal openen voor 2024.

Groeimarkt

China is een strategische markt voor de LEGO® Group. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief op de Chinese markt. De voorbije jaren kende het bedrijf een sterke groei op het vlak van retail. Tegen het einde van volgend jaar zullen er 220 winkels in meer dan 50 steden zijn. De komst van een LEGOLAND® Resort is een nieuwe stap in het Chinese verhaal. Over bezoekers hoeft het resort zich wellicht geen zorgen te maken. In een straal van 2 uur wonen maar liefst 55 miljoen mensen.

Momenteel zijn er acht LEGOLAND® Resorts geopend waaronder drie in Europa (Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar opent LEGOLAND® New York, gevolgd door LEGOLAND® Korea in 2022.

 

Bron : persbericht Merlin Entertainments