Eind februari kondigde het Amerikaanse Indiana Beach aan dat het voorgoed zou sluiten. Het park zat al een tijdje in financiële moeilijkheden en eigenaar Apex Parks Group vond geen overnemers. Tot nu, want de voorbije dagen is er weer activiteit op de social media accounts van Indiana Beach waar gehint wordt op een mogelijk heropening.

Geheimzinnige verkoop

Officieel is er nog niets aangekondigd, maar ondanks de coronacrisis lijkt er toch iets op til. Zo publiceerde het park op haar social media accounts een afbeelding met de melding ‘Indiana Beach voorgoed gesloten’, maar met ‘voorgoed’ wel doorkruist. Zou er dan toch een nieuwe overnemer zijn gevonden voor het 94 jaar oude attractiepark? Voorlopig houdt iedereen de lippen stijf op elkaar, maar vermoedelijk volgt er zeer binnenkort een mededeling.

Nostalgisch boardwalk attractiepark

Indiana Beach is een attractiepark bij het Shafermeer in de staat Indiana. In 1926 werd het park opgericht onder de naam Ideal Beach, het was niet meer dan een strand met een badhuis en een drankenstandje. Pas een jaar later werd de eerste echte attractie toegevoegd, een waterglijbaan. Indiana Beach werd uitgebaat door de familie Spackman totdat het in 2008 verkocht werd aan Morgan RV LCC die het op hun beurt verkochten aan de Apex Parks Group in 2015. Indiana Beach heeft een nostalgisch karakter, mede dankzij het boardwalk concept waarbij grote delen van het park zich langs en op het water bevinden. Bij de sluiting had het park verschillende achtbanen waaronder drie houten achtbanen van CCI en een S&S El Loco Coaster.

Voorlopig is er nog veel onduidelijk, maar dit nieuws wordt ongetwijfeld gauw vervolgd.