Afgelopen vrijdag opende het Zweedse Kolmården de deuren voor het grote publiek. Sinds 10 april was het park al twee weekends exclusief geopend voor hotelgasten en abonneehouders. Kolmården is hiermee het eerste echte “pretpark” dat opnieuw bezoekers verwelkomt sinds de coronacrisis.

Tal van maatregelen

Het park heeft verschillende maatregelen genomen inzake social distancing en hygiëne. Zo is het aantal gasten beperkt. Bezoekers moeten hun dagje uit op voorhand reserveren. Daarnaast zijn er afstandsmarkeringen op de grond aangebracht en werden er in het hele park uitgebreide schoonmaakprocedures ingevoerd.

Het merendeel van de pretparkattracties zijn gesloten. Ook gaan de dierenshows niet door om grote bijeenkomsten te vermijden. Opmerkelijk is dat de spectaculaire achtbaan Wildfire en de kabelbaan wel geopend zijn. In een persbericht laat Kolmården weten dat de attracties van het pretpark gesloten blijven omdat recreatiegebied onder het verbod op openbare evenementen valt. Blijkbaar is die regel niet van toepassing op beide attracties.

Restaurants en hotel

De restaurants in het park zijn gewoon geopend. Dat is eigenlijk niet vreemd, want horecagelegenheden in zweden hebben nooit moeten sluiten vanwege het coronavirus. Ook het hotel blijft gewoon operationeel mits extra aandacht voor het bewaren van afstand en hygiëne.

Bron : Kolmården
Foto’s : Kolmården / Rickard Monéus en Justin Garvanovic