Wild- & Freizeitpark Klotten, een attractie- en dierenpark in het Duitse Cochem, bouwt momenteel een nieuwe interactieve dark ride. Kunibert’s Abenteuer zal bezoekers trakteren op een spannende rit doorheen een spookachtig kasteel.

Bekende Duitse legende

Het verhaal van Kunibert’s Abenteuer is gebaseerd op ridder Kunibert, een bekende Duitse legende. Hij wordt door zijn oude moeder op missie gestuurd om te bewijzen dat hij net zo moedig is als zijn voorouders. Hij mag pas terugkeren zodra zijn missie, vol met gevaarlijke opdrachten, is volbracht.  Tijdens zijn tocht worden in het kasteel zijn overleden voorouders, familieleden en vrienden bij elkaar gebracht. Samen plannen ze een groot bal ter ere van zijn terugkomst.

Interactieve lucifers

De familieattractie neemt je niet mee op missie met Kunibert, maar laat je kennismaken met het spookleven in het kasteel. Tijdens je bezoek mag je een kijkje nemen in liefst zeven verschillende vertrekken. De geesten laten zich wel pas zien wanneer je alle kaarsen hebt aangestoken met behulp van een speciale interactieve lucifer. Op het einde van de rit krijg je alle geesten te zien op het feest voor Kunibert.

Lagotronics Projects

Kunibert’s Abenteuer werd ontworpen door het Nederlandse Lagotronics Projects. Het bedrijf levert de complete ride, van ontwerp, thematisering en storyline tot decoratie en installatie. De nieuwe dark ride zal deel uitmaken van een zone met de achtbaan Die heiße Fahrt en de spectaculaire waterattractie Zum Rittersturz. Oorspronkelijk zou de achtbaan langsheen een vulkaan razen, maar die plannen uit 2004 werden nooit gerealiseerd. Bij de bouw van de waterattractie bleken de plannen van de vulkaan gewijzigd in een kasteel. Zum Rittersturz opende in 2012, maar wel zonder kasteel. Tot nu, want samen met Kunibert’s Abenteuer wordt ook het kasteel effectief gerealiseerd.

Bron en beelden : Lagotronics en Wild-& Freizeitpark Klotten