Vandaag heeft de Raad van State in Nederland zich uitgesproken over het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ en de beroepen die waren ingediend.

De beroepen zijn afgewezen, dat betekent dat het bestemmingsplan definitief is. Hiermee worden de uitgebreide en jarenlange voorbereidingen van het attractiepark vlakbij de Belgische grens beloond.

Reuzenstap richting toekomst

“In 2015 zijn we in samenwerking met de gemeente Loon op Zand gestart met de eerste schetsen voor het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’. Sindsdien is er veel en zorgvuldig overleg geweest met omwonenden, gemeente en natuurorganisaties. Dat het bestemmingsplan nu definitief is, maakt me heel trots. Het voelt voor ons echt als de eerste reuzenstap richting de toekomst van de Wereld van de Efteling die we voor ogen hebben”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling.

Waarschijnlijk vanaf volgend jaar bouwen

Met het goedgekeurde bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ zijn de kaders bekend voor een Wereld vol nog meer Wonderen in 2030. Ondanks de positieve uitspraak, betekent dit niet dat de eerste spade meteen in de grond gaat. Vanwege onder meer de financiële gevolgen van het coronavirus zullen grote investeringen als deze pas vanaf volgend jaar weer plaatsvinden. Een allereerste stap die de Efteling voor ogen heeft, is uitbreiding aan de oostelijke kant van het huidige attractiepark.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, en het Efteling Theater. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen.

Bron : Efteling