Futuroscope beleefde dit jaar één van haar beste zomerseizoenen sinds 2000, maar volgend jaar wordt wellicht nóg beter. Het Franse themapark nabij Poitiers opent op zaterdag 28 maart 2020 immers haar eerste achtbaan ooit : Objectif Mars.

Trainingscentrum voor ruimtevaarders

Objectif Mars zal bezoekers onderdompelen in het hart van een trainingscentrum voor ruimtevaarders. Daar zullen ze in de huid van echte astronauten kunnen kruipen en ontdekken of ze geschikt zijn voor een trip naar de ruimte. Op het programma zullen onder meer elektromagnetische velden, zonnevlammen en superluminal versnellingen staan. Futuroscope belooft bezoekers een nieuwe generatie achtbaan.

Grootste investering ooit

De komst van Futuroscope’s eerste achtbaan gaat gepaard met een investering van meer dan € 20 miljoen, de grootste investering ooit in de geschiedenis van het park. Objectif Mars wordt een spinning coaster van de Zwitserse attractiebouwer Intamin Amusement Rides. Bij dit type achtbaan draaien de karretjes rond tijdens de rit. De treintjes zullen een snelheid van max. 55 km/u halen en zowel binnen als buiten razen. Een ritje zal in totaal 2 min. 50 duren. De achtbaan is toegankelijk vanaf 1m10.