De voorbije maanden onderging de skyline van Kings Island een behoorlijke metamorfose. Het populaire pretpark in de noordelijke Amerikaanse staat Ohio bouwde immers naarstig aan de gloednieuwe B&M-achtbaan Orion. Het gaat om de hoogste, snelste en langste achtbaan van het park.

Klaar voor het nieuwe seizoen

Begin februari werd het laatste stuk track geplaatst en ondertussen werd de achtbaan volop getest. Orion moest op 11 april officieel openen voor het grote publiek, maar ook hier gooide het coronavirus roet in het eten. Kings Island is immers gesloten tot nader order. Wanneer de eerste bezoekers een ritje kunnen maken, is dus nog onduidelijk.

Meteorenstorm

Orion bevindt zich in de nieuwe zone Area 72, het vroegere X-base. Het thema verwijst naar het Project X initiatief waarbij wetenschappers op zoek zijn naar een veilige manier van reizen naar een nieuwe planeet binnen de orion-constellatie. Dit is broodnodig, want de aarde wordt bedreigd door een meteorenstorm. Een nieuwe technologie moet er voor zorgen dat transportvoertuigen veilig door die storm kunnen reizen. Om het programma uit te testen, gaat men op zoek naar vrijwilligers…

B&M Giga Coaster

Orion is een zogenaamde Giga Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger and Mabillard (B&M). Heel wat achtbaanfans zullen nochtans niet akkoord gaan met deze omschrijving. Men spreekt pas van een giga coaster vanaf 91 meter hoog terwijl Orion “amper” 87 meter is. De eerste drop maakt wel een duik van meer dan 91 meter wat wellicht de gebruikte giga-term verklaart. Nu, die enkele meters zullen voor de gemiddelde bezoeker weinig uitmaken, want het blijft indrukwekkend hoog. Orion heeft een lengte van 1621 meter en telt 8 airtime-heuvels. De treintjes halen een snelheid van wel 146 km/u.

Mediabeelden © Kings Island