Erlebnispark Tripsdrill heeft haar plannen voor 2020 bekendgemaakt. Het sfeervolle Duitse attractiepark nabij Stuttgart pakt volgend jaar uit met niet één, maar twee gloednieuwe achtbanen. Beide attracties worden geleverd door de Nederlandse achtbaanconstructeur Vekoma.

Family Boomerang Coaster

De nieuwe achtbanen, een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster, zullen verschillende doelgroepen aanspreken. Met de boomerangachtbaan richt het park zich eerder op families. Bij dit type achtbaan legt de trein het parcours zowel vooruit als achteruit af. Een gelijkaardige achtbaan vind je met Tweestryd in het Nederlandse Wildlands Adventure Zoo Emmen. De baan krijgt een lengte van 500 meter en een hoogte van 22 meter. Tijdens de rit haalt de trein een maximum snelheid van 60 km/u.

Suspended Thrill Coaster

De andere achtbaan, een suspended Thrill Coaster, is dan weer eerder voor lefgozers weggelegd. Bij dit type hangt de trein onder de track, net zoals bij een Suspended Looping Coaster (bv. Vampire in Walibi Belgium). Deze achtbaan krijgt een lengte van 800 meter en een hoogte van 30 meter. Bovendien zal deze nieuwe aanwinst liefst vier inversies tellen. De treintjes zullen snelheden tot wel 80 km/u halen. Met deze achtbaan haalt Tripsdrill een echte wereldprimeur in huis, want voorlopig werd dit type nog nergens anders in de wereld gebouwd.

Bron : Erlebnispark Tripsdrill