Van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 kan je in Parc Astérix een Gallische kerst beleven. De dappere Galliërs hebben aan de Romeinen een wapenstilstand voorgesteld. Zo kunnen ze op gepaste wijze Kerstmis vieren met besneeuwde menhirs, dol entertainment en vrolijke kerstmuziek. 

Gallische kerstsfeer

Het Franse themapark ten noorden van Parijs is helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Naast 38 attracties, 3 grote shows en speciaal kerstentertainment kunnen bezoekers er ook knotsgekke versieringen ontdekken waaronder kerstballen en slingers, maar ook bijzondere kerstbomen van over de hele wereld. Slenter door de straten van het oude Parijs en bezoek de unieke kerstmarkt waar kleurrijke en lekkere kerstcadeaus terug te vinden zijn.

In het Gallische dorp kan je dan weer al je helden ontmoeten. Ga op de foto met onder meer Astérix, Obélix, Panoramix, Walhalla, Bellefleur en het dorpshoofd Abraracourcix. Bovendien is ook de beroemde Gallische kerstman op bezoek.

Winterse attracties

Tijdens de Gallische kerst kan je in Parc Astérix ook een aantal echte winterattracties beleven. Zo presenteert het park de 4D-film Attention Menhir en een overdekte zone van 3500m² met een enorme schaatsbaan, een rodelbaan, een ijsdoolhof en een aparte schaatsbaan voor kinderen. De poëtische voorstelling l’Ile de vœux neemt bezoekers dan weer mee naar een poëtische en betoverende wereld. Kerst is de tijd van het jaar waarin we anderen liefde en vriendschap toewensen. Tijdens deze voorstelling kan iedereen zijn wensen de wereld insturen met behulp van de bomen en de druïde.

Meer informatie over de Gallische kerst vind je op www.parcasterix.fr .

Bron : Parc Astérix