In de bioscoop kan je binnenkort de nieuwe Disney-film Jungle Cruise gaan bekijken. Het verhaal van deze film is gebaseerd op de gelijknamige populaire Disneyland-attractie. Een beetje pretpark op het grote scherm dus.

Jungle Cruise, de attractie

Jungle Cruise is een bootrondvaart in het themagebied Adventureland. Wereldwijd vind je de attractie terug in verschillende Disney resorts, namelijk Disneyland Anaheim, Magic Kingdom in Walt Disney World, Tokyo Disneyland en Hong Kong Disneyland. Disneyland Paris is samen met Shanghai Disneyland het enige resort waar je geen Jungle Cruise aantreft. De meeste Europeanen zijn dan ook niet bekend met deze attractie.

In Jungle Cruise neem je plaats in een tramp steamer, een overdekte stoomboot uit begin 20ste eeuw. Samen met de kapitein maak je een rondvaart op rivieren doorheen Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Tijdens de avontuurlijke tocht door het oerwoud kom je oog in oog te staan met verschillende dieren, animatronics welteverstaan.

Jungle Cruise, de film

De film is gebaseerd op de attractie, maar uiteraard heeft het scenario wat meer omziens. Zo vertelt Jungle Cruise het verhaal van ontdekkingsreiziger Lily die samen met haar broer en de kapitein van een rivierstoomboot in het Amazonegebied op zoek gaat naar een boom met bijzondere geneeskracht. Uiteraard zijn ze niet de enige die de boom willen vinden. Jungle Cruise zou in de zomer van 2020 uitkomen in de bioscoop, maar is vanwege de coronavirus uitgesteld tot 2021.

Jungle Cruise is trouwens niet de eerste film die gebaseerd is op een Disneyland-attractie, denk maar aan Pirates of the Caribbean en The Haunted Mansion. Deze nieuwe Disney-film zou in de zomer van 2020 op het grote scherm te bekijken zijn.

Afbeeldingen © The Walt Disney Company