Met 40 attracties verspreid over zes themagebieden heeft het Spaanse Port Aventura heel wat te bieden. Trek je slechts één dag uit voor het park, dan kan je vermoedelijk niet alle attracties ontdekken. Welke dingen je zeker niet mag missen, zetten we hier even op rijtje.

Shambhala

Shambhala zet je best hoog op je lijstje, want het is de snelste en hoogste achtbaan van het park. In Europa is het zelfs de nummer twee wat dat betreft, na Red Force in het aanliggende Ferrari Land.

Dragon Khan

Voor menig achtbaanliefhebber is Dragon Khan een legende. Het was de eerste – en lang ook de enige – B&M-achtbaan op het Europese vasteland. Zet je wel schrap, want met maar liefst acht inversies is deze achtbaan geen tussendoortje.

Stampida

Het brute geweld van de twee houten Stampida-achtbanen zal zeker indruk maken. Enkele jaren geleden kregen de banen veel kritiek van fans omdat ze iets te bruut waren. Dat werd aangepakt door het park. Bij ons laatste bezoek raasden beide achtbanen ‘redelijk’ comfortabel over het hout.

Furius Baco

Je hebt mensen die houden van deze achtbaan terwijl anderen ze liever met de grond gelijk maken. Furius Baco is zeker niet de beste baan van het park, maar lanceert je van 0 naar 135 km/u in amper 3,5 seconden. Verkeerd is dat zeker niet.

Tutuki Splash

Waterattracties zijn een welgekomen verfrissing met het Spaanse klimaat. Tutuki Splash doet wat het verwacht, namelijk je een kletsnat pak bezorgen. Het is trouwens een extra aanrader om de attractie in het donker te bezoeken tijdens een warme zomeravond. De sfeer in en rondom de attractie komt dan nog beter tot z’n recht.

Hurakan Condor

Met 100 meter is Hurakan Condor één van de hoogste vrije-val-torens van Europa. Voor wie geen fan is van dit soort attracties duurt de val dus ontzettend lang. Opvallend is dat Hurakan Condor verschillende type gondels heeft. Zo kan je al zittend, staand of hangend de val maken. Het nadeel is wel dat je, je gondel niet zelf kan kiezen. En dat maakt het voor sommigen extra spannend.

Templo del Fuego

In Templo del Fuego ga je samen met een archeoloog op ontdekking in een Azteekse tempel. Maar let op, want voor je het weet staat deze tempel in lichterlaaie. Een show van slechts enkele minuten, maar zonder twijfel een must do. Heb je een panische angst van vuur? Ok, dan blijf je hier misschien best buiten…