Het zijn vreemde tijden, ook voor pretparkliefhebbers. Daar waar je vroeger even kon ontsnappen aan de realiteit, is vandaag de dag die realiteit er ook alom tegenwoordig met dank aan corona. Wij trokken naar Bellewaerde en namen de vele maatregelen in het park onder de loep.

Net zoals alle andere Belgische pretparken opende ook Bellewaerde pas op 1 juli de deuren voor het publiek. Dat ging niet alleen gepaard met een gloednieuwe familieachtbaan Wakala, maar ook met tal van extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

Op voorhand reserveren

Net zoals op vele plaatsen wordt er ook in Bellewaerde slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten om de veiligheid te garanderen. Dit betekent dat je jouw bezoek op voorhand moet reserveren. Deze regel geldt trouwens ook voor abonnees van het park.

Ter plaatse wordt meteen duidelijk dat er één en ander is veranderd. Zo moet je bij de tassencontrole eerst de handen ontsmetten en zorgen dranghekken ervoor dat bezoekers op een veilige manier de draaipoortjes bij de ingang kunnen passeren. Bij die ingang worden bezoekers trouwens verwelkomt door Jona Corona, een typetje dat op een ludieke manier bezoekers aan de maatregelen doet herinneren.

Mondmaskers verplicht

Toen wij het park bezochten, waren mondmaskers enkel verplicht in wachtrijen en attracties. Ondertussen zijn mondmaskers verplicht in het hele park. Gezien de stijgende trend in de coronacijfers geen onverstandige beslissing. Bellewaerde is weliswaar een uitgestrekt park waar bezoekers zich goed verspreiden, maar bij de in-en uitgangen van populaire attracties durft het al wel eens drukker zijn en hebben sommige bezoekers af en toe moeite met de 1,5 meter afstandsregel.

Afstand houden

Een regel waarmee we ondertussen goed vertrouwd zijn, is ‘afstand houden’. Omdat mensen in al hun enthousiasme nogal snel vergeten, heeft Bellewaerde her en der markeringen en signalisatie aangebracht. Zo zijn er langs de wandelpaden grote infoborden aangebracht en vind je op de wandelpaden doorheen het park markeringen die de paden in twee helften verdelen. Voetsporen van Koning Leeuw duiden bovendien de looprichting aan. Makkelijker kan niet, toch ?

Handjes wassen

Op plaatsen waar veel andere bubbels vertoeven, is hygiëne extra belangrijk. Bellewaerde heeft dat goed begrepen en heeft her en der in het park extra handwasbakken voorzien. Bovendien werden er op verschillende plekken in het park én bij alle attracties praktische ontsmettingszuilen geplaatst. Die zuilen zijn zo alomtegenwoordig, dat het voor bezoekers een gewoonte wordt om de handen te ontsmetten.

Bellewaerde in tijden van corona is anders dan we gewend zijn, maar ondanks dat staat een dagje in het Ieperse park nog steeds garant voor veel fun, sensatie en diertjes kijken. Wat ons betreft, is het er veel veiliger dan in drukke winkelstraten of treinstations aan kuststeden…