Ben jij ook een echte Disneyfan ? Goed nieuws, want binnenkort komt de streamingdienst Disney+ ook naar België. Films en series uit de portefeuille van The Walt Disney Company zullen dan met slechts enkele klikken te bekijken zijn. 

Wanneer is Disney+ beschikbaar in België

Momenteel is de streamingdienst reeds beschikbaar in verschillende landen wereldwijd. Nederland, de Verenigde Staten en Canada kregen de primeur in november 2019. Eén dag na die lancering hadden al 10 miljoen gebruikers zich geregistreerd. Belgische fans moeten echter nog eventjes wachten. Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend, maar Disney kondigde eerder al aan dat Disney+ in de zomer van 2020 ook in België beschikbaar zal zijn, samen met Portugal en de Scandinavische landen.

Welke films en series mag je verwachten

Het aanbod van Disney+ zal onderverdeeld zijn in vijf categorieën : Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. In de catalogus zal je zowel de bekende klassiekers als nieuwe producties aantreffen. Bovendien worden er ook films en series exclusief voor Disney+ geproduceerd. Zo verscheen de live-action remake van Lady en de Vagebond niet in de bioscoop, maar meteen op het streamingplatform. Pretparkfans zullen vooral uitkijken naar de zesdelige documentairereeks ‘The Imagineering Story’ dat je een blik gunt achter de schermen van Disney Imagineering.

Wat zal Disney+ kosten

Disney+ zal € 6,99 per maand kosten, maar je kan ook meteen een jaarabonnement aanschaffen voor € 69,99. Je kan de streamingdienst bekijken via een browser of via een app op onder meer je smart tv, smartphone of tablet. Voor meer informatie kan je terecht op de officiële website van Disney+.

Foto’s © Disney