MENU
walibi_rhone_alpes_timber

24 november, 2015 Reacties (0) Franse Pretparken

Walibi Rhône-Alpes presenteert houten achtbaan Timber

Volgend jaar opent Walibi Rhône-Alpes de gloednieuwe houten achtbaan Timber. Tijdens een persconferentie eerder vandaag gaf het Zuid-Franse attractiepark meer details vrij waaronder de naam en de komst van een bijpassend themagebied.

En de naam is…

De nieuwe achtbaan wordt er eentje voor het hele gezin. De lengte is kort, maar de laag bij de grond blijvende track zal ongetwijfeld een snelle rit opleveren. Voor de bouw van de achtbaan doet Walibi beroep op de Amerikaanse constructeur The Gravity Group, in Europa bekend van Cú Chulainn (Tayto Park, Ierland) en Twister (Tivoli Gröna Lund, Zweden). De naam Timber werd gekozen uit de vele inzending die het park mocht ontvangen na een oproep afgelopen zomer. Het is een verwijzing naar de typische kreet die houthakkers roepen wanneer een boom omvalt. De trein, die afgelopen week nog werd voorgesteld op de IAAPA-beurs in Orlando, lijkt op een spectaculaire zaagmachine.

Nieuw themagebied

Het thema van de achtbaan wordt trouwens doorgetrokken naar de omgeving. Walibi voorziet immers ook een nieuw themagebied rondom Timber, namelijk Explorer Adventure. Deze zone zal een nieuwe kinderattractie, een horecapunt, een sanitaire blok en een herthematisatie omvatten. Walibi Rhone-Alpes investeert € 4,2 miljoen in de nieuwe achtbaan, het gaat om de grootste investering in vijftien jaar. De opening is voorzien tijdens de lente van 2016. Het park stelt de nieuwigheden voor in een video :

Bron © Walibi Rhone-Alpes

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 1

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>