MENU
walibi_belgium_cobra

26 januari, 2014 Reacties (0) Walibi Belgium

Walibi is op zoek naar talenten voor 2014

Over 2 maanden gaan de deuren van Walibi Belgium weer open. Hiervoor zoekt het pretpark opnieuw kandidaten om 300 vacatures ingevuld te krijgen. De openstaande vacatures zijn enorm gevarieerd. Meer dan 20 verschillende banen worden aangeboden: van parkingwachter, horecamedewerker of animatie, tot functies voor het onthaal, het onderhoud en de verkoop. De wervingscampagne is al gestart. Alle seizoensarbeiders en studenten kunnen tot 31 januari 2014 solliciteren via de website.

Aanwerven hoeft niet steeds op dezelfde manier

De talentenjacht beperkt zich niet tot de klassieke CV. Walibi is op zoek naar talenten door het gedrag en de houding van de kandidaat actief te observeren. ‘‘Het zijn namelijk deze houdingen die het verschil kunnen maken bij het verwelkomen van de bezoekers’’ aldus Fabienne Guaglianone, directeur Human Resources. Walibi organiseert hiervoor een creatieve jobdag. De bedoeling is dat de verschillende kandidaten aan diverse workshops deelnemen. Op die manier worden hun motivatie en hun kwaliteiten getest. Deze aanwervingmethode heeft zijn sporen al verdiend en helpt Walibi om de verschillende talenten van elke kandidaat te observeren.

Walibi wil vooral gedreven, trouwe en verantwoordelijke medewerkers vinden die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. ‘‘De eerste prioriteit van elke medewerker is de klantentevredenheid hoog houden’’, aldus Guaglianone. Bovendien hebben tweetalige kandidaten (Frans/Nederlands) steeds een stapje voor. Daarnaast is een actieve kennis van het Engels uiteraard een pluspunt.

In de praktijk

Geïnteresseerden kunnen via de website www.walibi.be (rubriek jobs) solliciteren. De minimumleeftijd is 18 jaar. Elk jaar zijn er ongeveer 600 in te vullen vacatures voor seizoensarbeiders en studenten. Dit jaar werft Walibi 50% nieuwe medewerkers aan. De andere helft zijn trouwe medewerkers die elk jaar opnieuw terugkeren naar Walibi.

Een opleiding op maat

De geselecteerde personen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 4 dagen durende opleiding georganiseerd in samenwerking met ‘‘Le Forem’’ en haar afdeling Toerisme. De doelstelling van deze opleiding is om de kennis van toekomstige medewerkers te verbeteren in de toeristische sector. De opleiding is interactief en wisselt theoretische oefeningen af met meer praktische, realiteitsgebonden oefeningen.

 

Bron : pers Walibi Belgium

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 − = vier

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>