MENU
halloween_walibi_holland

18 oktober, 2013 Reacties (0) Halloween 2013, In de kijker, Reviews, Walibi Holland

Review : Halloween Fright Nights 2013 in Walibi Holland

Vorig weekend werd in het Nederlandse attractiepark Walibi Holland het startschot gegeven voor de 13de editie van de populaire Halloween Fright Nights. Tussen de vele regenbuien door gingen wij eens een kijkje nemen hoe onze noorderburen het najaarsevenement aanpakken.

Dit jaar staan de Halloween Fright Nights in het teken van het getal 13. Hoofdpersonage Eddie de Clown is opnieuw aan het moorden geslagen en is naarstig op zoek naar zijn 13de slachtoffer. Uiteraard zoekt hij die pechvogel onder de bezoekers van Walibi Holland.

Tijdens de Halloween Fright Nights biedt Walibi Holland naast het vaste attractieaanbod ook een heleboel gruwelijke extra’s aan. Dit jaar pakt het park uit met onder meer vier haunted houses, vijf scarezones en twee horrorshows.

Angstaanjagende Haunted Houses

Haunted houses doen ons helaas nog al te vaak denken aan nauwe gangen, opgebouwd door het aan elkaar timmeren van wat houten planken of het gebruik van donkere lappen stof. In Walibi Holland gebeurt het echter net dat tikkeltje anders. Daar komen bezoekers terecht in compleet afgewerkte ‘walk throughs’ met ontzettend veel aandacht voor aankleding, sfeer, muziek en… ja, hoe kan het ook anders, een heleboel schrikmomenten natuurlijk. In 2013 presenteert het park de haunted houses Psycho Shock, Haunted Holidays, Eddie’s Funhouse of Fear en The Villa:

1. Psycho Shock : Onze nummer één is zonder twijfel Psycho Shock. Hier komt men terecht in het angstinstituut van Professor Mortis waar men aan de hand van enkele bloederige experimenten onderzoek doet naar angst. De klinische scènes zijn ontzettend goed uitgewerkt, maar het zijn vooral de ‘schrik’-effecten en de achtergrondgeluiden die voor behoorlijk wat chaos zorgen in dit huis.

2. Eddie’s Funhouse of Fear : Op twee zetten we Eddie’s Funhouse of Fear, een verlaten kermisterrein waar enkel de vrolijke muziekdeuntjes en de vele knuffels uit het prijzenkraam je aan het woord ‘fun’ doen denken. Hier lijkt alles leuk, maar is het eigenlijk verschrikkelijk anders.

3. Haunted Holidays : In dit haunted house staat alles in het teken van de feestdagen. Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, … vrijwel alles komt aan bod. In tegenstelling tot wat je zou verwachten van feestdagen, is er in dit huis maar weinig te merken van feestvreugde en gezellige momenten met de familie. Dit huis is ontzettend vreemd. Enerzijds wekken de feestelijk aangeklede scènes positieve associaties op, maar anderzijds wil je elke scène toch ook weer zo snel mogelijk verlaten. Bovendien krijg je bij de ingang van Haunted Holidays een 3D-bril opgezet om de verschillende 3D-effecten in het huis te ervaren. Terwijl je, je concentreert op die effecten, is het voor de acteurs natuurlijk net iets gemakkelijker om je te laten verschieten. Extra goed opletten, is dus de boodschap!

4. The Villa : Last but not least, wat ons betreft. In ‘The Villa’ staat alles in het teken van de film, meerbepaald horrorfilms. Het gaat dan voornamelijk om de bekende horrorfilms zoals Scream, The Ring, Saw, Nightmare on Elm Street, The Exorcist, enzovoort. Dit haunted house sprak ons het minst aan. Wellicht vanwege het feit dat de combinatie halloween en horrorfilms niet alleen in Walibi Holland opduikt. Toch moet gezegd zijn dat ook dit huis weer uitblinkt qua afwerking. Wie z’n klassiekers kent, zal ongetwijfeld elke scène herkennen. Hopelijk nog voor de figuranten je laten schrikken…

Scarezones doorheen het park en Eddie’s Horrorshow

Niet alleen in de haunted houses jagen ze je de stuipen op het lijft. Ook op wandelpaden doorheen het park zijn enge figuren te spotten, het gaat om zogenaamde scarezones. In Walibi Holland kan je tijdens de Halloween Fright Nights vijf scarezones ontdekken : ‘Quarantaine’, ‘Anton Freak’, ‘Fiësta de Los Muertos’, ‘Lights, Camera… Scream’ en ’13′. Elke zone heeft een eigen thema. De scarezones zijn, net zoals de haunted houses, zorgvuldig uitgewerkt met oog voor details. Onze favoriet is Anton Freak, een sprookjesachtige zone waar bekende sprookjesfiguren waaronder Roodkapje, Alice en Sneeuwwitje er een beetje anders uitzien dan bij de klassieke voorleesverhaaltjes, gruwelijk anders…

Voor wie graag ook een show meepikt, raden we de Eddie aan. In deze niet al te lang durende show, op het centrale plein voor het reuzenrad, viert Eddie de Clown de 13de editie van de Halloween Fright Nights. Een grappig spektakel met een “warm” einde.

Geslaagd Halloween-evenement

De dertiende editie van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland was voor ons meer dan geslaagd. Ondanks de onophoudende regenbuien, hebben we hier een enge, maar vooral ook leuke avond beleefd. De haunted houses zijn van een hoogstaand niveau, net zoals de verschillende scarezones. Maar meer dan eens gaat onze lof vooral uit naar de enthousiaste acteurs, het vaak indrukwekkende werk van de grimeurs, de vele onopvallende medewerkers in de haunted houses en het behulpzame personeel van Walibi Holland in het algemeen. Kortom, een aanrader over de hele lijn!

Voor praktische informatie over de Halloween Fright Nights kan je terecht op de website www.frightnights.nl

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee + 9 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>