MENU
citytrip_kopenhagen

27 mei, 2011 Reacties (0) Pretpark Citytrips

Pretpark-Citytrip naar Kopenhagen

Kopenhagen staat bij menig pretparkliefhebber bekend om het populaire stadspretpark Tivoli Gardens. Toch kan men een citytrip naar de stad in ‘het noorden’ eenvoudig combineren met nog twee andere parken. En een bezoek aan de prachtige Deense hoofdstad is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Tivoli Gardens – Trekpleister

Tivoli Gardens ligt middenin de Deense hoofdstad en is dan ook als het ware een oase van rust. Het park opende in 1843 de deuren en is daarmee het tweede oudste attractiepark ter wereld. Ondanks de beperkte oppervlakte heeft Tivoli Gardens heel wat te bieden. Zo vindt men er de Floorless B&M Coaster Daemonen, de 80 meter hoge kettingmolen Himmelskibet en Rutsjebanen. De laatste is een houten achtbaan uit 1914 waar de treinen nog worden geremd door een meerijdende ‘brake man’. Tivoli Gardens is een absolute must-do tijdens een citytrip in Kopenhagen. Zelfs niet-pretparkliefhebbers zullen aangenaam verrast zijn door de opmerkelijke gezelligheid van het park.

Openbaar vervoer: Tivoli Gardens ligt in het centrum van de stad, naast het centraal treinstation van Kopenhagen. Het park is dan ook uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Bakken – Geschiedenis

Dyrehavsbakken, kortweg Bakken, is het oudste attractiepark ter wereld. Het park ligt in Klampenborg, ten noorden van de Deense hoofstad. Bakken ligt middenin een bosrijke omgeving, maar toch kan men het park het best vergelijken met een uitgerekte kermis. Men vindt er geen hoogstaande thematisatie, maar wel enkele opmerkelijke attracties waaronder Tornado, wellicht één van de meest intense spinning coasters ter wereld, en Rutschebanen, een houten achtbaan uit 1932.

Openbaar vervoer: Bakken ligt aan de rand van de Deense hoofdstad en is dan ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit het centraal station van Kopenhagen is het slechts een kwartiertje treinen tot aan het station van Klampenborg. Vanaf het station is het Bakken slechts enkele minuutjes wandelen doorheen de prachtige natuur.

BonBon-Land – Grappige aankleding

BonBon-Land ligt een beetje verder weg van Kopenhagen, maar is zeker een bezoekje waard. Het park is eigendom van Parques Reunidos en is dus een zusterpark van het Belgische Bobbejaanland. Het park biedt een ruime verscheidenheid aan attracties waaronder achtbanen, een boomstamattractie, een rapid river, een schommelschip, enz. Toch zijn het niet de attracties die opvallen, maar wel de cartooneske en bijzonder vreemde thematisatie van de attracties. Een achtbaan met de naam Hondendrollen is slechts één van de voorbeelden. De attracties zijn misschien geen toppers, maar alleen al om de grappige aankleding zal een bezoekje zonder twijfel blijven hangen.

Openbaar vervoer: BonBon-Land ligt in het Deense Holme-Olstrup, zo’n 100km ten zuiden van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vanuit het treinstation van Kopenhagen vertrekt er een trein naar Naestved waar je moet overstappen op de trein naar Holme-Olstrup. De treinrit duurt in totaal ongeveer een uur en tien minuten. Ondanks de verplichte overstap een echte aanrader.

Handige weetjes

 • De lokale taal lijkt misschien een struikelblok, maar vrijwel elke Deen spreekt Engels. Aan toeristen geven de loketbedienden van het treinstation met plezier een print-out van je route met een begeleidend woordje in het Engels!
 • Tivoli Gardens komt tot leven tijdens de avond. Ga rond de middag naar het park om wachttijden te mijden, maar blijf ook in het park wanneer de drukte op gang komt. Een avondje in dit stadspretpark is immers bijzonder gezellig!
 • Ook bij Bakken kan men wachttijden vermijden door bij opening van het park paraat te staan. Tegen de middag stromen ook hier de bezoekers toe.
 • BonBon-Land maakt deel uit van de pretparkengroep Parques Reunidos. Hierdoor heeft men met een Bobbejaanland-abonnement gratis toegang tot het park.
 • Website Tivoli Gardens : www.tivoli.dk
 • Website Bakken : www.bakken.dk
 • Website BonBon-Land: www.bonbonland.dk
 • Website Deense spoorwegen: www.rejseplanen.dk of www.dsb.dk
 • tivoli_gardens_2
  tivoli_gardens_2
 • tivoli_gardens_1
  tivoli_gardens_1
 • bakken_1
  bakken_1
 • bonbonland_2
  bonbonland_2
 • bonbonland_1
  bonbonland_1
 • copenhagen_zoo_1
  copenhagen_zoo_1
 • copenhagen_zoo_2
  copenhagen_zoo_2

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


4 − = twee

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>