MENU
making_of_harry_potter_london_00

2 april, 2015 Reacties (0) In de kijker, Tips voor Trips

Hoe bereik je de Warner Bros Studio Tour – The Making of Harry Potter

Sinds enkele jaren is de Warner Bros Studio Tour – The Making of Harry Potter een populaire dagattractie nabij Londen. De studios liggen buiten Londen en zijn daardoor misschien niet meteen de meest evidente attractie voor een citytripper. Toch kan je ze snel en eenvoudig bereiken vanuit de Britse hoofdstad.

Optie 1 – Met de trein : onze ervaring

Wij maakten de verplaatsing van en naar de studios met de trein, van London Euston naar Watford Junction. Het station London Euston is dankzij het uitstekende metronetwerk van Londen eenvoudig te bereiken. Op weekdagen rijden er maar liefst acht treinen per uur naar Watford Junction. Wel opletten dat je de snelle trein neemt, want er zijn ook treinen die meerdere haltes hebben op het traject en bijgevolg langer onderweg zijn. Op de website http://ojp.nationalrail.co.uk kan je alvast je trip plannen. Een treinticket voor de reis heen en terug – buiten de piekuren – kost momenteel £10,60 per persoon. Bij aankomst in Watford moet je vervolgens de Harry Potter shuttle bus nemen, dit kost £2,50 per persoon.

Het transport heen en terug kost je (in het beste geval) dus £13,10. Online betaal je voor een toegangsticket voor de Warner Bros Studio Tour £33,00. In totaal ben je dus £46,10 per persoon kwijt voor je transport + inkom.

 • hp01
  hp01
 • hp16
  hp16
 • hp10
  hp10
 • hp09
  hp09

Optie 2 – Rechtstreekse busverbinding

Een andere mogelijkheid is de rechtstreekse busverbinding van Golden Tours. Deze private busmaatschappij rijdt dagelijks op verschillende tijdstippen naar de Warner Bros. Studio Tour. Er zijn twee opstaphaltes : ‘Golden Tour Visitor Centre Victoria’ en ‘Baker Street’. De verplaatsing van Londen naar Leavesden duurt een uur. Let wel, tijdens de spitsuren zijn reistijden van twee uur mogelijk. Na je bezoek brengt de bus je weer terug naar het centrum van Londen.

Golden Tours biedt combitickets ‘Transport + Inkom’ aan vanaf £63.00. Er zijn speciale acties waarbij je slechts £50,00 betaalt, maar in de meeste gevallen moet je dan wel tijdens de spitsuren de bus nemen. Op de website http://wbsstudiotour.gttix.com vind je meer informatie over de excursies van deze maatschappij. Een aanrader voor wie liever niet het openbaar vervoer neemt.

Voor meer informatie over de Warner Bros Studio Tour kan je terecht op de officiële website.

[call_to_action color=”green” button_text=”Fotoalbum” button_url=”http://www.pretparkbeest.be/the-making-of-harry-potter-studio-tour/”]
Meer ontdekken? Bekijk dan gauw onze foto’s van deze boeiende studio tour.
[/call_to_action]

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee × = 12

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>