MENU
pinokkio_efteling

1 juni, 2015 Reacties (0) Efteling, Nederlandse Pretparken

Efteling opent een nieuw sprookje in 2016: Pinokkio

In het voorjaar van 2016 zullen bezoekers van de Efteling een nieuw sprookje ontdekken in het Sprookjesbos.

Het sprookje Pinokkio, over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, krijgt een plaats in het beroemde bos en is daarmee het 29e sprookje van de Efteling. Kort na de zomer starten de bouwwerkzaamheden tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling: “Verhalen en sprookjes vertellen zit in ons bloed. Het is wie we zijn. In 1952 is de Efteling ontstaan met tien sprookjes, en tot op de dag van vandaag is het Sprookjesbos heel geliefd bij jong en oud. Na het bouwen van de spannende attractie ‘Baron 1898’ is het weer tijd voor een mooi sprookje. De keuze is gevallen op het internationaal bekende sprookje van Pinokkio, waarbij het oorspronkelijke Italiaanse verhaal het uitgangspunt zal zijn. Daarvoor hebben we contact gezocht met de Pinokkio Stichting in het dorpje Collodi in Italië. Een nieuw avontuur voor ons!”

Wie het sprookje nog niet kent, kan Pinokkio vanaf eind september al ontmoeten in het Efteling Theater tijdens de familiemusical die daar speelt tot februari 2016.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 3

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>