MENU
lost_gravity_walibi_holland_01

26 mei, 2016 Reacties (0) Coaster Reviews, Nederlandse Pretparken, Walibi Holland

Coaster Review : Lost Gravity in Walibi Holland

Achtbaanliefhebbers worden dit jaar extra verwend, want zowel in België als in Nederland valt er nieuw staal (en hout) te ontdekken. Lost Gravity, de nieuwe achtbaan van Walibi Holland, rijdt ondertussen al enkele weken z’n rondjes. En dat moesten we uiteraard eens een keertje gaan uittesten.

Speciaal ontworpen element

Lost Gravity is een zogenaamde BigDipper Coaster, een gloednieuw achtbaanmodel uit de catalogus van de Duitse constructeur Mack Rides. Bezoekers nemen er plaats in één van de vier treinen die razendsnel naar een hoogte van 32 meter worden getakeld. Wat volgt is een steile drop met een 180° bocht en verschillende spectaculaire elementen waaronder twee inversies. De achtbaan bevat overigens een speciaal voor Walibi Holland ontworpen element, namelijk de Banked Top Hat. Bij dit element worden de inzittenden vrijwel verticaal en razendsnel naar bijna 30 meter hoogte gebracht om daar een apart gevoel van gewichtsloosheid te ervaren.

Elke trein biedt plaats aan acht personen verspreidt over twee rijen van vier zitplaatsen. Dankzij de speciale cinema-opstelling van de zitjes heeft iedereen een goed zicht tijdens de rit. De buitenste zitplaatsen van elke rij zijn bovendien floorless. Ook het feit dat er geen schouderbeugels worden gebruikt, maar wel gewone heupbeugels geeft de bezoekers een extra gevoel van vrijheid.

rit_lost_gravity

Meteoriet beïnvloedt de zwaartekracht

Lost gravity dompelt de bezoekers onder in een wel heel aparte omgeving. Door de inslag van een meteoriet is de zwaartekracht op aarde helemaal in de war. Auto’s en huizen staan op hun zijkant, een helikopter staat ondersteboven en bomen groeien er andersom. Het thema rondom de attractie voelt apocalyptisch aan en is behoorlijk goed uitgewerkt. Ook voor wie in de wachtrij staat te wachten, valt er heel wat te ontdekken. Mede door het feit dat de wachtrij zich een weg baant langsheen de achtbaan, wordt de spanning voor menig bezoeker hier al aardig opgebouwd. Wel jammer dat de ‘Hollandse snackmuur’ niet in gebruik is ;-)

thema_lost_gravity

Voor een breed publiek

De aanwinst van Walibi Holland oogt bijzonder intens, maar de rit is best comfortabel. De eerste afdaling is erg heftig door de 180° bocht, zeker wanneer je aan de linkerzijde van de trein zit (plek 4 en 8). Daarna raas je met een aangename snelheid doorheen de verschillende elementen. Een pluspunt is dat je niet continu tegen je zetel aan wordt gedrukt en de G-krachten dragelijk zijn. Dat maakt Lost Gravity toegankelijk voor een breed publiek. Enerzijds komen thrill seekers goed aan hun trekken, anderzijds zullen ook sporadische ‘achtbaanhelden’ genieten van een ritje op deze baan.

Wie graag een voorsmaakje wil van deze achtbaan is de aftermovie van Lost Gravity’s officiële opening een aanrader :

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


7 × zes =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>